Joghurtos eperkrém leves
Levesek

Joghurtos eperkrémleves

A gyümölcslevesek közkedvelt változatai a különböző krémlevesek. Ezek közül is kitűnik az eperkrémleves, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a kertben szedett friss eperből készül.

Azonban nem mindenkinek áll a rendelkezésére kert, eper meg pláne, ezért a receptet fagyasztott eperrel írtuk meg. Eper helyett bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Joghurtos eperkrémleves hozzávalók:

500 g fagyasztott eper
300 ml víz
50 g kristálycukor (édesítőszerrel helyettesíthető)
1 citrom leve
1 tk vanília paszta
1 nagy pohár laktózmentes natúr joghurt

Joghurtos eperkrém leves
Joghurtos eperkrémleves

Joghurtos eperkrémleves elkészítése:

1. A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és feltesszük főni. Nem szükséges felforralni, csak addig kell főzni amíg az epret szét lehet nyomni a fakanállal.
2. Ekkor botmixerrel simára turmixoljuk. A teljesen sima krémlevesért le is szűrhetjük.
3. Hidegen vagy melegen is tálalható tejszínhabbal, fagylalttal, pirított mandula szeletekkel, menta levéllel.

TIPP: ha friss eperből készítjük, a hozzávalókat egyenesen a turmixgépbe tesszük, krémesre turmixoljuk, és ezek után azonnal fogyasztható.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük