Házi granola
Kapcsolódó receptek
Áfonyás muffin
A muffin ezernyi módon elkészíthető, és sokan kedvelik a gyümölcsös formáját, amikor a tészta édes ízét ellensúlyozó savanykás, aromás gyümölccsel bolondítjuk meg az ízhatást. Most az áfonyás muffin van porondon! Áfonyás muffin hozzávalók: 250 g gluténmentes liszt 1 csomag (8 g) sütőpor 1 citrom reszelt héja 200 g friss vagy mirelit áfonya 1 tojás 150 […]
Habcsók
A habcsók egy méltán híres desszert, azonban az elkészítése nem lóverseny. Mind a hab felverése, és a sütése (szárítása) is időigényes folyamat, de kis odafigyeléssel mindig tökéletes habcsókot tudunk készíteni. Egy alapszabályt érdemes betartani: a tojásfehérje és a cukor aránya mindig 1:2! Tehát mindegy, hogy mennyi tojásfehérjét szeretnénk felhasználni, a cukor mennyisége mindig a duplája […]
Diós-narancsos tuile
A tuile (ejtsd: tüill) egy vékony, roppanós kis desszert, amit önmagában is fogyaszthatunk, vagy különböző tányérdesszertek dekorációs elemeként is használhatjuk. Gyakran hajlított változatban láthatjuk. Ez már csak a külcsíny miatt lehet érdekes, az ízét nem befolyásolja. A milotai mézes grillázstorta díszítéséhez is ezt a diós-narancsos tuile-t használjuk. Diós-narancsos tuile hozzávalók: 65 ml frissen facsart narancslé […]