Banános kevert pite
Sütemények

Banános kevert pite

Lássuk be, valahogy mindig marad 2-3 túlérett banán, aminek a sorsáról sürgősen dönteni kell, mielőtt az ehetetlen kategóriába kerülnek. Íme itt van ez a kevert pite recept – ami nem mellesleg glutén, és tejmentes –, amibe szuperül fel lehet használni a túlérett banánokat. A siker garantált.

Banános kevert pite hozzávalók:

150 g kristálycukor

1 csomag (10 g) vaníliás cukor

3 db tojás

100 g margarin

3 db érett banán

200 g gluténmentes liszt

1 csomag (10 g) sütőpor

1 kk őrölt fahéj

Banános kevert pite elkészítés:

Banános kevert pite
Banános kevert pite felszeletelve

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy normál méretű szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. A cukrokat a tojásokkal habosra keverjük, majd felolvasztjuk a margarint, és ezt is hozzá adjuk.

3. 2 db banánt villával összetörjük, pépesítjük, hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

4. A gluténmentes lisztet elkeverjük a sütőporral. Apránként dolgozzuk bele a tésztába, nehogy csomós legyen. A végén tegyük bele az őrölt fahéjat.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A harmadik banánt felkarikázzuk, és sorban a tészta tetejére tesszük. 

6. Forró sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Kalóriatartalom:

Kb. 280 kcal/100 gramm

Banános kevert pite
Banános kevert pite szeletelés előtt
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük