Gulyásleves
Kapcsolódó receptek
Panna cotta erdei gyümölcsökkel
A panna cotta egy lenyűgözően krémes, hagyományos olasz desszert, amelynek a lényege és titka a tejszín és a zselatin harmóniája. Panna cotta erdei gyümölcsökkel hozzávalók: 10 g őrölt zselatin 30 g víz 450 ml laktózmentes habtejszín 200 ml laktózmentes zsíros tej 100 g porcukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor Az erdei gyümölcsös réteghez: 200 […]
Vaníliás muffin/cupcake alaprecept 🧁
Jó, ha tisztában vagyunk a fontos dolgok kiindulási alapjaival: így van ez a muffinnál is. Mivel a muffin egy rendkívül sokoldalúan variálható édesség, ezért van úgynevezett muffin alaprecept, amit bármilyen fogadra való plusz adalékkal megturbózhatsz a mindig egyedi és különleges ízhatás kedvéért. A recept második felében pedig a muffinok tetejére díszítésként és élményfokozóként használt alapkrém […]
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]