Epres joghurtdesszert
Desszertek Édességek

Hűsítő epres joghurtdesszert

A nyár közeledtével nem árt elmenteni magunknak a kellemes hűsítő recepteket, hogy ne a tikkasztó hőségben kelljen keresgélni valami frissítő, gyümölcsös finomságot!

Hűsítő epres joghurtdesszert hozzávalók:

200 g friss eper (fagyasztott is jó)
50 g kristálycukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
1 csomag (10 g) por zselatin
60 g víz
2 dl laktózmentes natúr joghurt
2 dl laktózmentes habtejszín

A díszítéshez:
tejszínhab
friss eper

Hűsítő epres joghurtdesszert elkészítése:

1. Az epret megmossuk, levágjuk a leveleit. A cukorral együtt szét főzzük, végül turmixoljuk. Le is szűrhetjük, ha nem szeretnénk bele magokat.
2. A zselatint a vízben megduzzasztjuk. Az eperhez adjuk, egyet forralunk rajta, és kicsit hagyjuk kihűlni.
3. Amikor már nem forró, belekeverjük a joghurtot. A tejszínt habbá verjük és ezzel lazítjuk tovább a krémet.
4. Poharakba töltjük és lehűtjük. Tejszínhabbal és friss eperrel díszítjük.

Kalóriatartalom:

Kb. 160 kcal/100 gramm

 

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük