Kapcsolódó receptek
Mézes narancskrém
A mézes narancskrém hangulata alapvetően a karácsonyt idézi, de inkább úgy mondanánk, hogy a szeretetet. Ebben minden bennevan, ami szívet-lelket melenget, és ha valakit ezzel kínálsz meg, az tudni fogja, hogy szereted. Mézes narancskrém hozzávalók: 2 db narancs 600 ml laktózmentes tej 40 g étkezési keményítő 3 ek méz Mézes narancskrém elkészítése: 1. A narancsokat […]
Szatmári szilvatorta – 2008-as országtorta újragondolása mentes verzióban
A 2008-ban ország tortája díjat elnyert szatmári szilvatorta a különleges ízek kedvelőinek biztosan elnyerte a szívét. Aszalt szilvás-rumos piskóta, főzött csokoládékrém, főzött marcipánkrém, tejszínhab, pörkölt dió, és aszalt szilva díszítés tökéletes összhangja jellemzi ezt a tortát. És ugyebár, a névadó, a szatmári szilvapálinka, amit az isteni finom, szatmári szilvalekvár ízére cseréltünk le. Így az egész […]
Spenótos lasagne
A spenótban rengeteg mikrotápanyag és vitamin van, mégis kevesen szeretik. A spenótos lasagne a spenót egyik legjobb, legfinomabb felhasználási módját adja. Ezzel a megoldással a lasagne húsmentes lesz. Spenótos lasagne hozzávalók: 500 g spenót (mirelit vagy friss is lehet) 2 ek olívaolaj 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só, bors A besamel mártáshoz 100 […]