Kapcsolódó receptek
Habcsók
A habcsók egy méltán híres desszert, azonban az elkészítése nem lóverseny. Mind a hab felverése, és a sütése (szárítása) is időigényes folyamat, de kis odafigyeléssel mindig tökéletes habcsókot tudunk készíteni. Egy alapszabályt érdemes betartani: a tojásfehérje és a cukor aránya mindig 1:2! Tehát mindegy, hogy mennyi tojásfehérjét szeretnénk felhasználni, a cukor mennyisége mindig a duplája […]
Benedek tojás (Eggs Benedict)
A Benedek tojás egy igen laktató villásreggeli, ami New York-ból indult hódító útjára. A fogás legfőbb ismérve a buggyantott tojás, amit nyakon öntenek hollandi mártással, mindezt egy félbe vágott angol muffinra (jobb híján pirítósra) fektetett, sült baconre helyezve. Valóban olyan finom, mint amilyen jól hangzik! A buggyantott tojás elkészítése tény, hogy egy kis gyakorlást igényel, […]
Hűsítő epres joghurtdesszert
A nyár közeledtével nem árt elmenteni magunknak a kellemes hűsítő recepteket, hogy ne a tikkasztó hőségben kelljen keresgélni valami frissítő, gyümölcsös finomságot! Hűsítő epres joghurtdesszert hozzávalók: 200 g friss eper (fagyasztott is jó) 50 g kristálycukor vagy ennek megfelelő édesítőszer 1 csomag (10 g) por zselatin 60 g víz 2 dl laktózmentes natúr joghurt 2 […]