Gnocchi imádatunk újabb epizódja következik, most gombás formációval.
Gombás gnocchi hozzávalók:
500 g gluténmentes gnocchi
250 g szeletelt csiperke gomba
200 g bacon
50 ml laktózmentes főzőtejszín
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk petrezselyem
Gombás gnocchi elkészítése:
1. A gnocchit lobogó sós vízben puhára főzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, elkészült.
2. A bacont hideg serpenyőben kezdjük el sütni, amíg megpirul. Beledobjuk a gombát és együtt pirítjuk tovább.
3. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, szárított petrezselyemmel. Beleszedjük a főtt gnocchit, beleöntjük a tejszínt, alaposan összekeverjük.
4. Forraljuk amíg a szósz kissé besűrűsödik. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 340 kcal/100 gramm