Olaszos gnocchi
Tészták

Olaszos gnocchi

Gnocchi imádatunk legújabb részében hazai vizekre evezünk. Ezúttal olaszosan, paradicsom szósszal és bazsalikommal a főszerepben készítettük el.

Olaszos gnocchi hozzávalók:

500 g gluténmentes száraz gnocchi
200 g kockázott császárszalonna
400 g paradicsomszósz
1 marék friss bazsalikom
1 tk fokhagymapor
só, bors
50 ml laktózmentes tejszín

Olaszos gnocchi elkészítése:

1. A gnocchit lobogó sós vízben megfőzzük. Amikor a víz felszínére emelkedik a tészta elkészült, szűrjük le.
2. A császárszalonnát hideg serpenyőben pirosra sütjük.
3. Egy lábasba öntjük a paradicsomszószt, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt (vagy friss) fokhagymával, végül az apróra vágott friss bazsalikommal. Bele öntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta.
4. Hozzáadjuk a szalonna kockákat, bele szedjük a kifőtt tésztát, alaposan elkeverjük.
5. Reszelt sajttal és friss bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 300 kcal/100 gramm

 

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük