Kapcsolódó receptek
Mogyoróvajas banánkenyér (glutén- és cukormentes)
Régebbi banánkenyér receptünk egy egészségesebb alternatíváját hoztuk el, hozzáadott cukor nélkül. Néhány tipp az elkészítés előtt: – Laktózmentes tej helyett használhatunk növényi tejet is. Így tejmentes lesz a banánkenyér. – A napraforgó olajat helyettesíthetjük olvasztott vajjal vagy margarinnal is. – Édesítőszer helyett 200 g kristálycukrot is használhatunk, ha a diétánk nem indokolja a cukor elhagyását. […]
Sütés nélküli zabfalatok
Nem minden nap van kedve az embernek a sütőt bekapcsolni. Pláne, ahogy melegszik az idő, egyre kevésbé akarózik! De ebben az esetben sem kell lemondanunk a desszertről. Erre találták ki, a sütés nélküli finomságokat. Csak úgy, mint ezt az egészséges nassolnivalót: a sütés nélküli zabfalatokat mézzel, aszalt gyümölcsökkel, és csokoládéval gazdagítva. Sütés nélküli zabfalatok hozzávalói: […]
Kakaós muffin
A muffin kakaós verzióban is lenyűgözően finom nyalánkság, amit hidegben-melegben is jól esik majszolni, de vendégváróként is nagy sikere szokott lenni. Érdemes jó minőségű kakaóport használni, mert az ízhatás úgy lesz teljes, ha ezen nem spórolunk! Kakaós muffin hozzávalók: 2 tojás 250 ml laktózmentes tej 125 ml napraforgó olaj 1 ek vanília aroma 300 g […]