Kapcsolódó receptek
Csokoládés mandulatorta
Különleges alkalmakra, különleges torta dukál. A puha de mégis gazdag mandulás piskóta, a főzött csokoládékrém, és a ropogós pirított mandula tökéletes kombinációja. Csokoládés mandulatorta hozzávalók (8 szeletes tortához): A mandulás piskótához: 5 db tojás fehérje 120 g kristálycukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor 120 g mandula liszt A csokoládé krémhez: 250 ml tej 1 […]
Gombakrémleves
Gombakrémleves hozzávalók: 300 g gomba 1 közepes fej vöröshagyma 4 ek olaj 2 L alaplé (vagy 2 L víz+2 leveskocka) 150 g laktózmentes tejföl 20 g étkezési keményítő egy marék friss petrezselyem só, bors Gombakrémleves elkészítése: 1. A gombát megmossuk, héját lehúzzuk, és fél centi vastag szeletekre vágjuk. 2. Lábasban olajat hevítünk, és az apróra […]
Hogyan főzzünk rizst?
Általában mindenkinek van egy saját ízléshez tökéletesen illeszkedő rizsfőzési módszertana, aminek alapjait valahonnan eltanulta, aztán kikísérletezte a saját leginkább bevált megoldását. Most az alapvetően pergő, de nem kemény rizs főzési receptjét osztjuk meg, hátha nem így csináltad eddig, vagy épp most szeretnéd kitanulni. Egy kis érdekesség: thaiföldön élő ismerősünk rendszeresen kiakad attól, hogy Európában rizst […]