Citromos-málnás habcsók pite
Sütemények

Citromos-málnás habcsók pite

Kényeztesd magad ezzel a csodaszép citromos-málnás habcsók pitével, ami nemcsak könnyen elkészíthető, de mindenki kedvence is lesz!

Citromos-málnás habcsók pite hozzávalók:

A linzer tésztához:
50 g kristálycukor
100 g hideg laktózmentes vaj/margarin
150 g gluténmentes liszt

A citromkrémhez:
3 db citrom
3 egész tojás
150 g kristálycukor
100 g szobahőmérsékletű vaj

A málnazseléhez:
250 g fagyasztott málna
50 g kristálycukor
8 g étkezési zselatin
60 g víz

A habcsókhoz:
3 tojás fehérje
100 g kristálycukor

Citromos-málnás habcsók pite elkészítés:

1. Elkészítjük a linzertésztát: A vajat/margarint a gluténmentes liszttel kézzel elmorzsoljuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünktől a vaj. Hozzáadjuk a cukrot, majdk kézzel, vagy a robotgép dagasztó szárával összedolgozzuk. Egynemű, sima tésztát kell kapnunk. Folpackba csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a citromkrémet. Citromkrém recept itt>>
3. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra. Egy 21 cm átmérőjű piteformát előkészítünk. A tésztát a piteforma méretéhez képest egy kicsit nagyobbra nyújtjuk. Lenyomkodjuk az oldalát vigyázva, hogy ne szakadjon ki a tészta. Az alját villával pár helyen megszúrkáljuk, majd 15-20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
4. A kihűlt citromkrémet ráöntjük a pitetésztára és hűtőbe tesszük.
5. Elkészítjük a málnazselét: a málnát a cukorral egy lábasban szét főzzük, majd szűrő segítségével átpaszírozzuk, hogy fennakadjanak a magok. A zselatint a vízhez adjuk és duzzasztjuk. A málnavelőt visszaöntjük a lábasba a duzzadt zselatinnal. Felforraljuk. Pár percet hagyjuk hűlni, majd a citromkrém tetejére öntjük, és visszatesszük a hűtőbe, amíg a zselatin megszilárdul, de akár egész éjszakára ott lehet felejteni.
6. Végül elkészítjük a habcsókot. De mielőtt hozzálátunk, a sütőt melegítsük elő 200°C fokra, grill programon. A tojásfehérjét és a cukrot stabil, fényes habbá verjük. Tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük, a megszilárdult málnazselé tetejére halmokat nyomunk belőle. Forró grill alá toljuk pár percre, amíg a habcsók egyenletes aranybarna színt nem kap. Ha nincs grill program a sütőnkön, használjunk zsebsárkányt! Hőkezelés nélkül semmiképp ne fogyasszuk el a tojásfehérjét.

Citromos-málnás habcsók pite
Citromos-málnás habcsók pite

Kalóriatartalom:

Kb. 250 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük