Kapcsolódó receptek
Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes)
Ez a sütemény igazából a női szeszély ősziesített változata, lekvár helyett fűszeres alma töltelékkel. Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes) hozzávalók: Az alma töltelékhez: 1,5-2 kg alma 100 g kristálycukor 1 tk őrölt fahéj 1/2 tk vanília paszta fél citrom leve 125 ml víz 1 csomag (40 g vaníliás pudingpor) A tésztához: 7 tojás sárgája 140 […]
Kókuszkocka
Zseniális találmány a kókuszkocka: belül omlós tészta, kívül – és enyhén a tésztába ivódva – ínycsiklandó krém, rajta sejtelmes kókuszreszelék. A kókuszkockából minden falat új élmény, mégis ismerős nosztalgiázás is egyben. Kókuszkocka hozzávalók: A piskótához: 10 db tojás 200 g gluténmentes liszt 200 g kristálycukor 1 csipet szódabikarbóna A mázhoz: 400 g laktózmentes vaj/margarin 200 […]
Diós kosárka
A kosárkának senki nem tud ellenállni, ha pedig diós, akkor még ünnepi alkalomra is illik, például lakodalmas süteménynek, így a lagzis sütemények közül nem maradhat el a diós kosárka sem, ami puha linzer tésztából, baracklekvárból, és diós habcsók töltelékből áll. Diós kosárka (lagzis sütemény) hozzávalók: A tésztához: 300 g gluténmentes liszt 200 g laktózmentes vaj vagy […]