Édes bundáskenyér
Kiadós reggelik

Édes bundáskenyér (francia pirítós)

Bundáskenyér édesen, ha egy igazán bőséges és laktató reggelire vágysz, de már unod a sós változatot.

Édes bundáskenyér (francia pirítós) hozzávalók:

2 db tojás
1 tk vanília aroma
50 ml laktózmentes/növényi tej
1 csipet fahéj
4 szelet gluténmentes (vagy a diétánknak megfelelő) kenyér
olaj a sütéshez

A tálaláshoz:
méz
gyümölcsök ízlés szerint

Édes bundáskenyér (francia pirítós) elkészítése:

1. A tojást összekeverjük a vaníliával, tejjel és fahéjjal.
2. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon 1-1 percig áztatjuk benne.
3. Serpenyőben olajat hevítünk, és a aranybarnára sütjük a bundáskenyereket. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
4. Tálaláskor bőven locsoljuk meg mézzel, tegyünk rá vagy mellé friss gyümölcsöket.

Kalóriatartalom:

Kb. 250 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük