Élvezd a különleges finomságot ezzel a könnyen követhető recepttel, amely a klasszikus eclair fánkot két időtlen ízzel – eperrel és vaníliával – kombinálja!
Epres-vaníliás eclair fánk hozzávalók:
Az égetett tésztához:
120 ml laktózmentes tej
120 ml víz
120 g laktózmentes vaj vagy margarin
10 g kristálycukor
1 g só
150 g gluténmentes liszt
240 g tojás (kb. 4-5 db)
A krémhez:
500 ml laktózmentes tej
2 csomag (80) g vaníliás pudingpor
50 g kristálycukor
2 csomag (20 g) vaníliás cukor
200 g laktózmentes puha vaj
100 g porcukor
200 ml laktózmentes habtejszín
1 csomag habfixáló
Valamint:
500 g friss eper
Epres-vaníliás eclair fánk elkészítés:
1. Elkészítjük az égetett tésztát a tanult módon. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillag csöves habzsákkal, hosszúkás formákat nyomunk a tésztából. Hagyjunk helyet a tészták között, mert meg fognak nőni. A sütési idő a sütő erősségétől, és a tészta méretétől függ. Akkor van kész, ha felpuffadtak, a felületük mindenhol aranybarna, és a tepsit megrázva elgurulnak a helyükről a tészták. Hagyjuk rácson teljesen kihűlni őket.
2. Ezalatt elkészítjük a krémet: A tejet a pudingporral és a cukrokkal főzni kezdjük, besűrítjük, 1 percig forraljuk. Átöntjük egy másik tálba. A tetejére folpackot helyezünk úgy, hogy mindenhol rásimuljon. Ezáltal nem lesz bőrös a puding. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, vagy robotgéppel addig verjük, amíg kihűl. Mikor kihűlt és úgy látjuk, hogy nagyon csomós, botmixerrel egyneműsítsük. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd bele tesszük a pudingos krémbe. Együtt habosítjuk tovább amig szép fényes krémet nem kapunk. Felvert tejszínhabbal lazítjuk a krémet. Tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.
3. A kihűlt eclair-eket félbevágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel, megszórjuk felaprított eperrel. Ráhelyezzük a tetejét. Meghintjük porcukorral, majd minden fánk tetejére egy kevés krémet nyomunk, majd ezekbe ültetünk 1-1 db szép, egész epret.
Kalóriatartalom:
Kb. 250 kcal/100 gramm