Epres joghurtbomba, avagy epres joghurtos házi jégkrém
Posted onAuthorOkosReceptek Epres joghurtbomba, avagy epres joghurtos házi jégkrém bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Itt a várva várt eperszezon! Gyönyörű édes gyümölcsöket szüretelhetünk a kertből, de lássuk be, akadnak köztük olyan darabok is, amik nem lesznek szépségdíjasak. Ezeket célszerű lekvárnak, vagy süteménybe rejtve felhasználni. Vagy, a legújabb receptünk alapján hideg desszertet, vagy akár jégkrémet is készíthetsz belőle!
Epres joghurtos házi jégkrém hozzávalók:
250 g friss eper
1 pohár natúr joghurt (laktózmentes vagy növényi alapú is lehet)
4 ek méz
1 tábla étcsokoládé
Epres joghurtos házi jégkrém elkészítése:
1. A jégkrémkészítő szilikon – vagy műanyag – formákat előkészítjük (mi félgömb alakú szilikon formát és mini jégkrém formát használtunk, így lett összesen 10 db).
Epres joghurtos házi jégkrém – ez a pálcikás verzió
2. Az epret megmossuk, leveleitől megszabadítjuk és felaprítjuk.
3. A joghurttal és a mézzel összekeverjük és a formákba adagoljuk. Ha nincs szilikon formánk, akkor sütőpapírral bélelt tálcára 1-2 evőkanálnyi halmokat teszünk. Pár órára fagyasztóba tesszük.
4. Fagyasztás után azonnal fogyasztható, vagy bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, szórhatunk rá cukorgyöngyöt, liofilizált eper darabokat.
Tipp: bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető! Fagyasztott gyümölcsöt azért nem ajánljuk ehhez a recepthez, mert tudva levő, hogy kiengedés után semmit nem szabad újra lefagyasztani!
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
Az egyik legfinomabb vajkrém, sütemények és torták díszítéséhez: bemutatkozik a svájci vajkrém. Svájci vajkrém hozzávalók: 10 tojás fehérje 400 g porcukor 440 g laktózmentes vaj 1 ek vanília aroma Svájci vajkrém elkészítése: 1. A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz fölött hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, ha 71-72 fokon tartjuk […]
A mézes narancskrém hangulata alapvetően a karácsonyt idézi, de inkább úgy mondanánk, hogy a szeretetet. Ebben minden bennevan, ami szívet-lelket melenget, és ha valakit ezzel kínálsz meg, az tudni fogja, hogy szereted. Mézes narancskrém hozzávalók: 2 db narancs 600 ml laktózmentes tej 40 g étkezési keményítő 3 ek méz Mézes narancskrém elkészítése: 1. A narancsokat […]
Amilyen unalmasnak tűnhet a vanília mint íz, olyan csodás ez a vaníliás főzött krém, ami tökéletes tölteléke lehet tortáknak és szelet süteményeknek. Stabilitása miatt kiváló burkolókrém és cupcake díszítőkrém válhat belőle. Ezt a krémet használom az oroszkrém tortáimhoz, és a gyümölcsös kosárkákhoz is. Vaníliás főzött krém hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 50 g kristálycukor 2 […]