Epres joghurtbomba, avagy epres joghurtos házi jégkrém
Posted onAuthorOkosReceptek Epres joghurtbomba, avagy epres joghurtos házi jégkrém bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Itt a várva várt eperszezon! Gyönyörű édes gyümölcsöket szüretelhetünk a kertből, de lássuk be, akadnak köztük olyan darabok is, amik nem lesznek szépségdíjasak. Ezeket célszerű lekvárnak, vagy süteménybe rejtve felhasználni. Vagy, a legújabb receptünk alapján hideg desszertet, vagy akár jégkrémet is készíthetsz belőle!
Epres joghurtos házi jégkrém hozzávalók:
250 g friss eper
1 pohár natúr joghurt (laktózmentes vagy növényi alapú is lehet)
4 ek méz
1 tábla étcsokoládé
Epres joghurtos házi jégkrém elkészítése:
1. A jégkrémkészítő szilikon – vagy műanyag – formákat előkészítjük (mi félgömb alakú szilikon formát és mini jégkrém formát használtunk, így lett összesen 10 db).
Epres joghurtos házi jégkrém – ez a pálcikás verzió
2. Az epret megmossuk, leveleitől megszabadítjuk és felaprítjuk.
3. A joghurttal és a mézzel összekeverjük és a formákba adagoljuk. Ha nincs szilikon formánk, akkor sütőpapírral bélelt tálcára 1-2 evőkanálnyi halmokat teszünk. Pár órára fagyasztóba tesszük.
4. Fagyasztás után azonnal fogyasztható, vagy bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, szórhatunk rá cukorgyöngyöt, liofilizált eper darabokat.
Tipp: bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető! Fagyasztott gyümölcsöt azért nem ajánljuk ehhez a recepthez, mert tudva levő, hogy kiengedés után semmit nem szabad újra lefagyasztani!
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
Elsők között került fel a karamellás flán receptünk, amelynek egyik alapanyaga a sűrített tej. Most azoknak kedvezünk akik nem tudnak hozzájutni, vagy nem volt idejük elkészíteni otthon, hiszen ez a flán sűrített tej nélkül készült. Ezáltal sokkal lágyabb az állaga, és a kalória tartalma is kedvezőbb. Karamellás flán – sűrített tej nélkül hozzávalók: 10 tojás […]
Láttuk, hallottuk a filmekben, de még sosem próbáltuk?! Pedig az amerikai palacsinta elkészítése nem ördögtől való művelet, csupán annyi áll a háttérben, hogy a mi génjeinkbe a vékonyra sütött, tölthető és tekerhető palacsinta van belekódolva. Most viszont itt az alkalom, hogy elsajátítsuk ennek a vastag tésztájú, puha, könnyű, általában juharsziruppal meglocsolt palacsinta elkészítésének csínját-bínját. Amerikai […]
A tejcsokis mascarpones krém, a fehércsokis mascarpones krém testvérével karöltve, a tejszínes krémek családjába tartozik. Gyakran fordultak hozzám félve, hogy nagyon szeretik a csokitortát, de tudnék olyat készíteni, amibe nem főzött krém van? Természetesen! Mutatom a receptet: Tipp: ha a tejcsokoládét tejmentes étcsokira cseréljük, a mascarponet és a tejszínt pedig laktózmentesre, a krémünk is laktózmentes […]