Tojásmentes íróka máz
Desszertek Édességek Ünnepi menü

Tojásmentes íróka máz

Az ünnepre készülődve a konyhában nemcsak az illatoknak, de bizony a látványnak is hatalmas szerepe van. Éppen ezért most sort kerítünk a mézeskalács díszítéshez elengedhetetlen íróka máz receptjére is. Neked is menni fog!

Tojásmentes íróka máz hozzávalók:

500 g porcukor
5-6 ek víz
1 ek vanília aroma (elhagyható)
ételfesték

Tojásmentes íróka máz elkészítése:

1. A porcukrot átszitáljuk és egy keverőtálba mérjük. Robotgéppel lassú fokozaton keverni kezdjük, és bele tesszük a vanília aromát és 5 ek vizet. Ha lehet, áttetsző vanília aromát válasszunk, hogy ne vigye el a máz hófehér színét. Ha ehhez nem jutunk hozzá sincs baj, fehér ételfestékkel lehet rajta segíteni. Amikor kezd egyneművé válni, a biztonság kedvéért az edény alljáról és faláról kaparjuk le az esetlegesen odatapadt porcukrot. Ezután robotgéppel maximum fokozaton 5 percig keverjük a mázat.
2. Ekkor az állaga tökéletes vékony minták, körvonalak készítéséhez. Kedvünkre színezhetjük 1-2 csepp gél ételfestékkel. Ha ezzel elégedettek vagyunk, habzsákba töltjük és kezdhetjük is vele a díszítést.
3. Ha hígabb, ún. terülőmázat szeretnénk kapni, még egy ek vizet adhatunk hozzá. Ha túlságosan folyós lenne, porcukor hozzáadásával tudjuk ellensúlyozni. Akkor viszont újra alaposan keverjük el.
4. Az íróka, mivel nem tartalmaz tojást, korlátlan ideig eláll és fogyasztható, ezért kitűnő ötlet vele a karácsonyfa dísznek szánt mézeskalácsokat díszíteni.
5. A megmaradt mázat légmentesen záródó dobozban tárolhatjuk. Használat előtt egy alapos keverés után újra tökéletes állaga lesz.

Tojásmentes íróka máz videó:

@mardzsareta Válasz @merciii28 részére part végtelen a „nem vagyok hajlandó nyers tojással dolgozni” című sorozatban😅 #mézeskalácsdíszítés #mézeskalács #okosreceptek #tojásmentes #tojásmentesrecept #íróka #írókamáz #díszítőmáz #gingerbread #gingerbreadcookies #gingerbreaddecorating #egglessroyalicing #egglessrecipe #icing ♬ Pop and bright Christmas songs – G-axis sound music

Tojásmentes íróka máz
Tojásmentes íróka máz

Tipp: ez az íróka máz mennyiség ebben a receptben megadott mézeskalács mennyiség teljes díszítésére elég.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük