Égetett tészta alaprecept
Kapcsolódó receptek
Virslis falatkák
A leveles tésztába göngyölt és pirosra sütött virslinek egyszerűen nincs párja. Virslis falatkák hozzávalók: 250 g gluténmentes leveles tészta 1 ek ketchup 1 ek mustár 5 db sertés virsli Sütés előtt: 1 felvert tojás 1 ek szezámmag Virslis falatkák elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 2. A […]
Házi bodzaszörp
Aktuális! Virágzik a bodza amiből remek szörpöt készíthetünk otthon is, minden különösebb erőfeszítés nélkül. Házi bodzaszörp hozzávalók: 10-12 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág 2 db nagyobb citrom 2 kg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer) 6 L víz 30 g citromsav Házi bodzaszörp elkészítése: 1. A cukrot felfőzzük a vízzel, amíg a cukor elolvad benne. Hagyjuk kihűlni. […]
Lekváros linzer (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
Az alap linzertészta kapcsán csak ennyit kell megjegyeznünk, hogy: 1-2-3. Ami annyit tesz: 1 rész cukor, 2 rész vaj/margarin, 3 rész liszt. Az, hogy ezeken az arányokat mennyire növeljük vagy csökkentjük, csak rajtunk múlik. Vaj helyett nyugodtan használható margarin, a tojás pedig – sok éves tapasztalat alapján – kihagyható belőle, akkor is gyönyörűen össze fog […]