Égetett tészta alaprecept
Kapcsolódó receptek
Krémes krumplipüré laktózmentesen 🥔
A krumplipüré – burgonyapüré – az alapreceptek közé tartozik, pedig aki rendszeresen készíti az tudja, hogy gyakorlatilag sosem sikerül ugyanolyanra még akkor sem, ha nagyon pontosan betartjuk a receptben foglaltakat. Alapvetően a legtöbb a burgonya típusán, fajtáján múlik: krumplipüréhez olyan burgonyát érdemes választani, ami szét tud főni, mert ez a fajta képes krémes állagot adni. […]
Panna cotta erdei gyümölcsökkel
A panna cotta egy lenyűgözően krémes, hagyományos olasz desszert, amelynek a lényege és titka a tejszín és a zselatin harmóniája. Panna cotta erdei gyümölcsökkel hozzávalók: 10 g őrölt zselatin 30 g víz 450 ml laktózmentes habtejszín 200 ml laktózmentes zsíros tej 100 g porcukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor Az erdei gyümölcsös réteghez: 200 […]
Kevert saláta köret
Kevert saláta köret hozzávalók: 1 kisebb fej lilakáposzta 4 db paradicsom 1 kígyóuborka 1 közepes fej vöröshagyma 1 ek olaszos zöldfűszer keverék 2 ek olívaolaj Kevert saláta köret elkészítése: 1. A lilakáposztát leveleire szedjük. A torzsáját kivágjuk, kissé felaprítjuk és alaposan megmossuk folyó víz alatt. 2. A kígyóuborkát meghámozzuk, majd felkockázzuk. A paradicsomot ugyanakkora darabokra […]