Az édesburgonya püré egy könnyen elkészíthető étel, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nemcsak ízletes, de aki több, tápanyagban gazdagabb ételeket szeretne beépíteni az étrendjébe, kiemelt figyelmet fordít az édesburgonya fogyasztásra, szemben a hagyományos burgonyával.
Az édesburgonya püré sima, krémes állagának és édes ízének köszönhetően hamarosan a kedvenc köreted és nasi-alapanyagod lesz.
Édesburgonya püré hozzávalók:
1 kg édesburgonya
50 g vaj/margarin
200 ml laktózmentes tej
só, bors
Édesburgonya püré elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó felső programon.
2. Az édesburgonyákat villával több helyen megszurkáljuk, majd 1 órán át sütjük. Félidőnél fordítsuk meg. Mikor megsült félbevágjuk, és kanállal kikaparjuk a héjából, tálba tesszük.
3. A vajat/margarint és a tejet bele öntjük, és botmixerrel pépesítjük.
4. Sózzuk, borsozzuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 75 kcal/100 gramm