Karamellizált lilahagyma
Grill Köretek Zöldséges receptek

Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma

Előre figyelmeztetünk, hogy a karamellizált lilahagymába tutira szerelmes leszel!

Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma hozzávalók:

4 db nagy fej lilahagyma
170 g méz
4 ek balzsamecet
1 ek szójaszósz

Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon.
2. A lilahagymák két végét levágjuk, lehúzzuk a héját, majd hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel lefelé egy jénai edénybe helyezzük őket.
3. A mázhoz a mézet, a balzsamecetet és a szójaszószt egy tálban összekeverjük, majd a lilahagymákra locsoljuk.
4. Előmelegített sütőbe toljuk, és 1 órát sütjük. A sütési idő a hagymák méretétől is függ. Több, vagy akár kevesebb időt is igénybe vehet.
5. Fél óra elteltével fordítsuk meg a hagymákat, hogy a vágott felük nézzen felfelé. Ekkor már el kell kezdenie barnulni, karamellizálódni. Folytassuk a sütést amíg a hagyma teljesen megpuhul, a máz pedig besűrűsödik.
6. Sült vagy grillezett húsok mellé kináljuk.

Karamellizált lilahagyma
Karamellizált lilahagyma

Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma recept és elkészítés videón:

@mardzsareta Recept lentebb👇🏻 Balzsamecetes, karamellizált, sült lilahagyma 💜 ha valami új köretre vágysz, ezt mindenképp próbáld ki🤩 Hozzávalók: 4 db lilahagyma 170 g méz 4 ek balzsamecet 1 ek #gluténmentes szójaszósz 1 csipet kínai ötfűszer(kihagyható) Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. 2. A lilahagymák két végét levágjuk, lehúzzuk a héját, majd hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel lefelé egy jénai edénybe helyezzük őket. 3. A mázhoz a mézet, a balzsamecetet és a szójaszószt egy tálban összekeverjük, majd a lilahagymákra locsoljuk. 4. Előmelegített sütőbe toljuk, és 1 órát sütjük. A sütési idő a hagymák méretétől is függ. Több, vagy akár kevesebb időt is igénybe vehet. 5. Fél óra elteltével fordítsuk meg a hagymákat, hogy a vágott felük nézzen felfelé. Ekkor már el kell kezdenie barnulni, karamellizálódni. Folytassuk a sütést amíg a hagyma teljesen megpuhul, a máz pedig besűrűsödik. 6. Sült vagy grillezett húsok mellé kináljuk. Jó étvágyat 💜 #okosreceptek #lilahagyma #karamellizált #balzsamecet #balzsameceteslilahagyma #sülthagyma #köret #caramellized #caramellizedonions #balsamiconions ♬ Le Monde – From Talk to Me – Richard Carter

TIPP: a sütés után megmaradt mázat semmi esetre se dobjuk ki! Egy kis vörösborral (vagy nélküle) serpenyőbe öntve tovább sűríthetjük -redukálhatjuk- így egy fantasztikus édes, savanykás, telt ízű szószt kapunk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük