Francia lecsó
Egytál ételek Zöldséges receptek

Francia lecsó nyári zöldségekből

Szeretnél az ízek birodalmában kalandozni még az olyan egyszerű ételeknél is, mint a lecsó? Készíts francia lecsót! Ez az egészséges, vegán étel hihetetlenül finom! Számos különböző módon elkészíthető, így ideális arra, hogy diétás igényeidhez vagy az ízlelőbimbóid kívánságaihoz igazítsd. Készülj fel tehát a francia konyha világának felfedezésére az autentikus francia lecsó elkészítéséhez szóló útmutatónkkal! 

Francia lecsó hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

500 g padlizsán

2 csemege paprika

1 kg cukkini

2 paradicsom

2 ek olívaolaj

só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

Francia lecsó elkészítés:

1. Előkészítjük a zöldségeket: A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk.

2. A hagymákat olajon megdinszteljük.

3. Először a padlizsánt tesszük bele, amikor félig puha beletesszük a paprikát, azután a cukkinit, végül a paradicsomot. Addig pirítjuk amíg a zöldségek megpuhulnak, közben kevergessük, de ne essenek szét, mint a magyaros lecsónál!

4. Tűzről félrehúzva sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

Kalóriatartalom:

Kb. 20 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük