Csőben sült cukkini, csőben sült padlizsán – a padlizsán és a cukkini tökéletesen megférnek egymás mellett
Kapcsolódó receptek
Sárgarépa krémleves
Kijelenthetjük, hogy valószínűleg minden zöldségnek jobb íze van sütve, mint főzve. Hiba lenne kihagyni ezt a sárgarépa krémlevest, hiszen a sütőben karamellizálódott répa adja meg az igazi zamatát. Lélekmelengető, fűszeres és nagyon laktató, és nem utolsó sorban: vegán. Vegán sárgarépa krémleves hozzávalók: 500 g sárgarépa 1 nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 350 ml zöldség alaplé […]
Joghurtos eperkrémleves
A gyümölcslevesek közkedvelt változatai a különböző krémlevesek. Ezek közül is kitűnik az eperkrémleves, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a kertben szedett friss eperből készül. Azonban nem mindenkinek áll a rendelkezésére kert, eper meg pláne, ezért a receptet fagyasztott eperrel írtuk meg. Eper helyett bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Joghurtos eperkrémleves hozzávalók: 500 g fagyasztott eper 300 […]
Gluténmentes pisztáciás csiga
A – már amúgy is nagyon sokoldalúan variálható – fagyasztott leveles tészta kétségtelenül az egyik legjobb felhasználása. Szerencsére ebből is kapni már gluténmenteset. Mi is ezzel próbáltuk ki, az eredmény pedig tökéletes lett! Gluténmentes pisztáciás csiga hozzávalók: 400 g Freego gluténmentes leveles tészta 200 g pisztáciakrém (160 g a töltéshez, 40 g a díszítéshez) A […]