Csokoládé és kenyér egy mondatban? Sőt, egy receptben? Igen! Ismerkedj meg új kedvenceddel, a csokoládékenyérrel!
Csokoládékenyér hozzávalók:
1 tojás
150 g porcukor
180 g olvasztott margarin
100 g tejmentes étcsokoládé
230 g gluténmentes liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 csipet só
5 tojásfehérje (a tojássárgája felhasználására itt találsz ötletet)
A forma kikenéséhez:
1 ek margarin
1 ek gluténmentes liszt
A tetejére (elhagyható):
porcukor
Csokoládékenyér elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra, alsó-felső programon. Egy kenyérformát kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel.
2. Az egész tojást a cukorral kihabosítjuk, majd az olvasztott margarinnal tovább keverjük.
3. A sütőporral elkevert lisztet és az apróra vágott csokoládét is belekeverjük.
4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Végül ezt is beleforgatjuk a masszába anélkül, hogy összetörnénk a habot.
5. A tésztát kenyérformába öntjük, egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
6. A formában hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe, borítsuk ki a formából, szórjuk meg porcukorral, és szeletelve tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 400 kcal/100 gramm