Epres, joghurtos, réteges sütemény
Sütemények

Epres, joghurtos, réteges sütemény

Vannak sütik, amiknél nagyvonalúan legyintünk, hogy „Ha esetleg elrontanám, majd megesszük kanállal.” Na, az epres, joghurtos, réteges sütemény pont az a kategória, hogy kanállal a legjobb enni. NAGY kanállal. 🙂

Epres, joghurtos, réteges sütemény hozzávalók:

30 db gluténmentes babapiskóta
200 g eperlekvár
300 g friss vagy fagyasztott eper
2 csomag (16 g) vaníliás cukor
60 g víz
6 g őrölt zselatin
630 g laktózmentes natúr joghurt
250 ml laktózmentes habtejszín
1 csomag habfixáló

Epres, joghurtos, réteges sütemény
Epres, joghurtos, réteges sütemény

A díszítéshez tetszőlegesen:

eperlekvár/friss eper/tejszínhab stb.

Epres, joghurtos, réteges sütemény elkészítése:
1. Az eperlekvárt, az epret és a vaníliáscukrot lábasba tesszük és felforraljuk. Rotyogtassuk amíg a gyümölcs teljesen megpuhul. Amíg ez megtörténik 60 g vízben keverjük el a zselatint, pár percet hagyjuk duzzadni, majd keverjük a forró gyümölcshöz. Egyet forralunk rajta, majd lehúzzuk a lángról. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ez idő alatt már elkezd sűrűsödni.
2. Belekeverjük a natúr joghurtot, majd végül a habfixálóval felvert habtejszínt. A tejszínhabot spatulával forgassuk bele úgy, hogy a hab ne törjön össze. Ezzel a krém elkészült, kezdhetjük a rétegezést.
3. A tál aljára először krémet teszünk, majd egy réteg babapiskóta, krém, babapiskóta, és így tovább. A végén felülre is krém kerüljön.
4. Tegyük hűtőszekrénybe néhány órára, hogy a babapiskóta teljesen megpuhuljon, a krém pedig megkössön, de a legfinomabb 24 óra hűtés után lesz.
5. Tálalás előtt díszíthetjük a tetejét friss gyümölccsel, tejszínhabbal, menta levéllel, vagy ahogy mi is tettük, nyakon önthetjük lekvárral.

Epres, joghurtos, réteges sütemény recept és elkészítés videó

@mardzsareta #együttműködés | @Kifli.hu kuponkód a *Speciális diéta, tudatos táplálkozás* kategóriába tartozó termékekhez: „mardzsareta2000” 💚 Epres, joghurtos réteges sütemény hozzávalók: 30 db gluténmentes babapiskóta 200 g eperlekvár 300 g friss vagy fagyasztott eper 2 csomag (16 g) vaníliás cukor 60 g víz 6 g őrölt zselatin 630 g laktózmentes natúr joghurt 250 ml laktózmentes habtejszín 1 csomag habfixáló A teljes recept megtalálható az okosreceptek.hu oldalon😻 #epresjoghurtos #babapiskóta #rétegessütemény #pohárkrém #eper #okosreceptek #gluténmentes #glutenmentes #laktózmentes #laktozmentes #glutenfree #lactosefree #layers #strawberrytrifle ♬ Strawberry – MVibes

Epres, joghurtos, réteges sütemény
Epres, joghurtos, réteges sütemény
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük