Zöldborsos sült csirkecomb
Csirkés receptek

Zöldborsos sült csirkecomb

A sült csirke annyira gyorsan elkészíthető, hogy nem is szaporítjuk a szót:

Zöldborsos sült csirkecomb hozzávalók:

4 db csirke felsőcomb
4 ek laktózmentes vaj/margarin
1 ek egész zöldbors
1 ek só

Zöldborsos sült csirkecomb elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy jénai tálat előkészítünk, amiben el fognak férni a csirkecombok.
2. A felsőcombokat megmossuk és szárazra töröljük. A zöldborsot mozsárral vagy fűszer malommal durvára törjük, majd a sóval együtt bedörzsöljük vele a húsokat.
3. 1-1 ek vajat/margarint teszünk a húsok tetejére, alufóliával lefedjük (a fényes felével lefelé), és forró sütőbe toljuk 1-1,5 órára.
4. Amikor a hús átfőtt, a sütőt feljebb kapcsoljuk 200°C fokra, és a kisült szaftjával gyakran meglocsolva megpirítjuk a húst.
5. Párolt rizzsel, burgonyapürével, salátával, savanyúsággal tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 190 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük