A burgonya levesről első körben nem a krémleves szokott eszünkbe jutni, de mostantól ez másképp lesz!
Burgonya krémleves hozzávalók:
1 kg burgonya
2 ek olívaolaj
1 nagyobb répa
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek gluténmentes liszt
200 ml laktózmentes tej
200 ml laktózmentes tejszín
500 ml zöldség alaplé
só, bors
Burgonya krémleves elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Annyi hideg vízben amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük és félre tesszük.
2. Ugyan abban az edényben felhevítjük az olajat, és a felkockázott vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymával és a feldarabolt répával megpirítjuk.
3. Rászórjuk a lisztet, keverjük el a zöldségekkel, majd öntsük fel a tejjel és tejszínnel. Kevergessük amíg csomómentes nem lesz. (Ha maradnak benne liszt darabok az sem baj, mert később az egészet turmixolni fogjuk.) Felöntjük a zöldség alaplével, beletesszük a főtt burgonyát, sózzuk és borsozzuk. Fedjük le és forraljuk fel.
4. Amikor felforrt botmixerrel turmixoljuk selymes állagúra.
5. Pirított baconnel vagy gluténmentes levesgyönggyel tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 90 kcal/100 gramm