Áfonyás muffin
Sütemények

Áfonyás muffin

A muffin ezernyi módon elkészíthető, és sokan kedvelik a gyümölcsös formáját, amikor a tészta édes ízét ellensúlyozó savanykás, aromás gyümölccsel bolondítjuk meg az ízhatást. Most az áfonyás muffin van porondon!

Áfonyás muffin hozzávalók:

250 g gluténmentes liszt

1 csomag (8 g) sütőpor

1 citrom reszelt héja

200 g friss vagy mirelit áfonya

1 tojás

150 g kristálycukor

1 csomag (10 g) vaníliás cukor

150 g puha laktózmentes vaj/margarin

200 ml laktózmentes habtejszín

Áfonyás muffin elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. A muffintepsit kibéleljük papírkapszlikkal.

2. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal összekeverjük.

3. A tojást egy edényben kissé felverjük, hozzáadjuk a cukrokat, a vajat és a tejszínt, alaposan eldolgozzuk.

4. A lisztes keveréket a tojásos masszába adagoljuk, majd addig keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk. Végül óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. Fagyasztott áfonya esetében NE hagyjuk felengedni, fagyottan tegyük a tésztába!

5. A tészta masszát a kapszlikba adagoljuk úgy, hogy ⅔-áig legyen tele egy-egy kis papírforma. 

6. Forró sütőben 20-25 percig sütjük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy átsültek, tűpróbával ellenőrizzük.

Kalóriatartalom:

Kb. 290 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük