A muffin ezernyi módon elkészíthető, és sokan kedvelik a gyümölcsös formáját, amikor a tészta édes ízét ellensúlyozó savanykás, aromás gyümölccsel bolondítjuk meg az ízhatást. Most az áfonyás muffin van porondon!
Áfonyás muffin hozzávalók:
250 g gluténmentes liszt
1 csomag (8 g) sütőpor
1 citrom reszelt héja
200 g friss vagy mirelit áfonya
1 tojás
150 g kristálycukor
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
150 g puha laktózmentes vaj/margarin
200 ml laktózmentes habtejszín
Áfonyás muffin elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. A muffintepsit kibéleljük papírkapszlikkal.
2. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal összekeverjük.
3. A tojást egy edényben kissé felverjük, hozzáadjuk a cukrokat, a vajat és a tejszínt, alaposan eldolgozzuk.
4. A lisztes keveréket a tojásos masszába adagoljuk, majd addig keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk. Végül óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. Fagyasztott áfonya esetében NE hagyjuk felengedni, fagyottan tegyük a tésztába!
5. A tészta masszát a kapszlikba adagoljuk úgy, hogy ⅔-áig legyen tele egy-egy kis papírforma.
6. Forró sütőben 20-25 percig sütjük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy átsültek, tűpróbával ellenőrizzük.
Kalóriatartalom:
Kb. 290 kcal/100 gramm