A lemon curd mintájára bármilyen gyümölcsből lehet curd-öt készíteni. Ezúttal málnásat készítettük el, de nyugodtan próbálgassuk a lenti recept alapján más gyümölccsel is!
Málna curd hozzávalók:
250 g málna (friss vagy fagyasztott is lehet)
110 g kristálycukor
3 db tojás
100 g laktózmentes vaj
Málna curd elkészítése:
1. A málnát villával összetörjük, és kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy a krémben később ne legyenek magok. (Akit ez nem zavar, ezt a lépést ki is hagyhatja.)
2. A málnavelőt a cukorral és a tojásokkal hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett besűrítjük, hőkezeljük. Konyhai hőmérővel ellenőrizzük, hogy biztosan elérte (a fogyasztás szempontjából biztonságos) 70°C fokot.
3. Ha igen, vegyük le a gőz felől, és keverjük bele a szobahőmérsékletű vajat. Kevergessük amíg elolvad benne. Öntsük át jól záródó csatos, vagy befőttes üvegbe. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk.
4. Sütemények, torták, gyümölcsös tiramisuk remek tölteléke lehet.
Kalóriatartalom:
Kb. 380 kcal/100 gramm