Olasz tésztasaláta
Olasz tésztasaláta (2 személyre) hozzávalók:
250 g gluténmentes orsó tészta
300 g koktélparadicsom
100 g parmezán
3-4 evőkanál balzsamecet
2 ek pesto
egy marék friss bazsalikom
Olasz tésztasaláta (2 személyre) elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egy tálba öntjük.
2. A koktélparadicsomot megmossuk és félbe vágjuk. A tésztához adjuk az apróra vágott bazsalikommal és a kockára vágott parmezánnal együtt. Összekeverjük.
3. Tálaláskor a tészta közepére tegyünk 1-1 ek pestót, és alaposan locsoljuk meg balzsamecettel.
4. Díszítsük friss bazsalikom levéllel.
Kalóriatartalom:
Kb. 160 kcal/100 gramm
Tésztasaláta pestoval
Tésztasaláta pestoval hozzávalók:
250 g gluténmentes farfalle (masni) tészta
200 g bazsalikomos pesto
160 g zöld saláta mix
200 g koktél paraidicsom
só
Tésztasaláta pestoval elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben készre főzzük, leszűrjük majd a pestoval még melegen össze keverjük.
2. Egy nagy lapos tányér aljára halmozzuk a saláta leveleket, erre öntsük a pestos tésztát.
3. Szórjuk rá a félbevágott koktélparadicsomokat. Ízlés szerint sózzuk meg, ha szükséges.
Kalóriatartalom:
Kb. 180 kalória/100 gramm