El tudunk képzelni jobb köretet a forró nyári napokon a frissen sült hús mellé, mint egy szaftos, hideg, uborkás krumplisalátát? Ugye nem 🙂
Uborkás krumplisaláta hozzávalók:
500 g burgonya
250 g savanyú uborka
1 fej kisebb vöröshagyma
1 kis pohár laktózmentes tejföl
75 g majonéz
30 g mustár
só, bors
Uborkás krumplisaláta elkészítése:
1. A burgonyát héjában feltesszük annyi hideg vízben főni, amennyi ellepi. Főzzük puhára, de ne essen szét.
2. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Az uborkát felkockázzuk.
3. A tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, beletesszük a hagymát és az uborkát.
4. A burgonya héját lehúzzuk, tetszőlegesen feldaraboljuk kockákra vagy karikákra. A salátához adjuk, óvatosan összekeverjük, hogy a krumpli ne törjön össze. Tálalás előtt tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára, de az a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben hagyjuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 90 kcal/100 gramm