A csodás friss eprek egy újabb remek felhasználási módja!
Epres piskótatekercs hozzávalók:
5 tojás
100 g gluténmentes liszt
1 csipet szódabikarbóna
100 g kristálycukor
500 g friss eper
500 ml laktózmentes habtejszín
2 csomag habfixáló
100 g porcukor
Epres piskótatekercs elkészítése:
1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben.
2. Egy konyharuhát – ami nagyobb mint a piskótánk – benedvesítünk és a munkalapra terítjük. Ráterítünk egy sütőpapírt, amit egyenletesen megszórunk kristálycukorral.
3. A forró piskótát ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt amin sült. Az alatta lévő sütőpapírral együtt, szorosan elkezdjük feltekerni. Végül betekerjük a nedves konyharuhába is. Ez megakadályozza, hogy a piskóta kiszáradjon és törős legyen. Feltekerve hagyjuk kihűlni.
4. Amíg hűl, tisztítsuk meg és daraboljuk fel az epret. Néhány szép darabot hagyjunk meg a díszítéshez.
5. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük.
6. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a tejszínnel (ebből is tegyünk félre egy keveset a díszítéshez), megszórjuk a felkockázott eperrel. A rövidebb oldalától kezdve tekerjük fel, minél szorosabban. Feltekerve tegyük hűtőbe néhány órára.
7. Tálalás előtt szórjuk meg a piskótatekercset porcukorral, habzsákból nyomjuk a tetejére a tejszínhabból kis halmokat, mindegyik tetejére ültessünk 1-1 epercikket.
Kalóriatartalom:
Kb. 320 kalória/100 gramm