Epres piskótatekercs
Sütemények

Epres piskótatekercs

A csodás friss eprek egy újabb remek felhasználási módja!

Epres piskótatekercs hozzávalók:

5 tojás
100 g gluténmentes liszt
1 csipet szódabikarbóna
100 g kristálycukor
500 g friss eper
500 ml laktózmentes habtejszín
2 csomag habfixáló
100 g porcukor

Epres piskótatekercs elkészítése:

1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben.

2. Egy konyharuhát – ami nagyobb mint a piskótánk – benedvesítünk és a munkalapra terítjük. Ráterítünk egy sütőpapírt, amit egyenletesen megszórunk kristálycukorral.

3. A forró piskótát ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt amin sült. Az alatta lévő sütőpapírral együtt, szorosan elkezdjük feltekerni. Végül betekerjük a nedves konyharuhába is. Ez megakadályozza, hogy a piskóta kiszáradjon és törős legyen. Feltekerve hagyjuk kihűlni.

Epres piskótatekercs - sütés, tekerés, kihűlés, töltés, evés - ez a helyes sorrend
Epres piskótatekercs – sütés, tekerés, kihűlés, töltés, evés – ez a helyes sorrend

4. Amíg hűl, tisztítsuk meg és daraboljuk fel az epret. Néhány szép darabot hagyjunk meg a díszítéshez.

5. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük.

6. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a tejszínnel (ebből is tegyünk félre egy keveset a díszítéshez), megszórjuk a felkockázott eperrel. A rövidebb oldalától kezdve tekerjük fel, minél szorosabban. Feltekerve tegyük hűtőbe néhány órára.

7. Tálalás előtt szórjuk meg a piskótatekercset porcukorral, habzsákból nyomjuk a tetejére a tejszínhabból kis halmokat, mindegyik tetejére ültessünk 1-1 epercikket.

Kalóriatartalom: 

Kb. 320 kalória/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük