A Tandoori csirke egy indiai étel, amelyet hagyományosan joghurtban pácolnak, majd forró tandoor sütőben sütnek, ami egy hengeres alakú agyag sütő, ami a földbe van „ágyazva” A tandoori csirke általában élénk színű, mert leggyakrabban színes fűszerek ízesítik, a joghurtos pár révén pedig ezek a színek szép kérget vonnak a húsra. A receptek változóak lehetnek, hiszen eleve nem agyagsütőben sütjük, de általában mindig tartalmaznak joghurtot, citromlevet és fűszereket. A mi tandoori csirke receptünkkel te is könnyedén elkészítheted.
Tandoori csirke hozzávalók:
500 g csirkecomb filé
4 dl laktózmentes natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 tk darált erőspaprika (pl Erős Pista)
1 citrom leve
fél tk őrölt köménymag
fél tk őrölt gyömbér
fél tk currypor
só, bors
Tandoori csirke elkészítése:
1. A joghurtot a fűszerekkel összekeverjük.A csirkecomb filéket tenyérni nagyságú darabokra vágjuk.
2. Alaposan beleforgatjuk a húst a pácba, és lefedve egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
3. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
4. A húsokat elrendezgetjük egy tepsiben, majd forró sütőbe tolva 30 percig sütjük. Sütés közben fordítsuk meg őket.
5. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 160 kcal/100 gramm