Sóágyon sült csirke
Csirkés receptek

Csirke sóágyon sütve

Mindössze két hozzávaló kell ehhez a kívül ropogós bőrű, belül pedig szájban-szétomlós puha húsú sült csirkéhez. Só és csirke, ennyi! A varázslat pedig a sütőben történik. A kisült zsírt és nedvességet felszívja a só, és sütés közben visszapárologtatja a húsba. Ha szeretnénk, bedörzsölhetjük a húst fűszerekkel, vagy a belsejébe tehetünk citromkarikákat és egy csokor vegyes zöldfűszert, akár fokhagymát, de ezek nélkül is, páratlanul finom sültcsirkét kapunk!

Csirke sóágyon sütve hozzávalók:

1 egész csirke
1 kg só

Csirke sóágyon sütve elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
2. Egy 20×30 cm nagyságú tepsiben szétterítjük a sót, majd ráültetjük a megtisztított csirkét.
3. Alufóliával lefedve forró sütőbe toljuk és 1 órán át sütjük. Ezután a sütőt feltekerjük 200°C fokra, és fólia nélkül megpirítjuk a húst.
4. Sütés után, a sóágyról leemelve tálaljuk tetszőleges burgonyából készült körettel, rizzsel, savanyúsággal.

Kalóriatartalom:

Kb. 170 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük