Krokett, burgonya krokett
Köretek

Krokett

Maradékmentő krokett – megmaradt burgonyapüréből

A burgonyapüré, mindegy mennyire finomat készítettünk, sosem olyan már melegítve, mint frissen volt. Nem szeretünk semmilyen ételt kidobni, ezért ilyenkor maradékmentő ötletekkel érdemes előrukkolni. Mint például ez a krokett recept, amely az állott krumplipüré izgalmas újjászületése. A mennyiségek eltérőek lehetnek, mi 300 g maradékot vettünk alapul.

Krokett hozzávalók:

300 g megmaradt burgonyapüré
1 tojássárgája
2 ek gluténmentes liszt
só, bors
olaj a sütéshez

A panírozáshoz (körülbelül):
2 tojás
100 g gluténmentes liszt
100 g gluténmentes panírmorzsa

Krokett elkészítés:

1. A burgonyapürét elkeverjük a tojássárgával, a liszttel és a sóval. Vizes kézzel hengereket formázunk belőlük.
2. A hengereket panírozzuk, tálcára gyűjtjük őket.
3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd ebben sütjük meg a kroketteket.
4. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat.
5. Köretként sült húsok, pörkölt mellé tálaljuk, de fogyaszthatjuk önmagában is, fokhagymás tejföllel.

Kalóriatartalom:

kb. 150 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük