Maradékmentő krokett – megmaradt burgonyapüréből
A burgonyapüré, mindegy mennyire finomat készítettünk, sosem olyan már melegítve, mint frissen volt. Nem szeretünk semmilyen ételt kidobni, ezért ilyenkor maradékmentő ötletekkel érdemes előrukkolni. Mint például ez a krokett recept, amely az állott krumplipüré izgalmas újjászületése. A mennyiségek eltérőek lehetnek, mi 300 g maradékot vettünk alapul.
Krokett hozzávalók:
300 g megmaradt burgonyapüré
1 tojássárgája
2 ek gluténmentes liszt
só, bors
olaj a sütéshez
A panírozáshoz (körülbelül):
2 tojás
100 g gluténmentes liszt
100 g gluténmentes panírmorzsa
Krokett elkészítés:
1. A burgonyapürét elkeverjük a tojássárgával, a liszttel és a sóval. Vizes kézzel hengereket formázunk belőlük.
2. A hengereket panírozzuk, tálcára gyűjtjük őket.
3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd ebben sütjük meg a kroketteket.
4. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat.
5. Köretként sült húsok, pörkölt mellé tálaljuk, de fogyaszthatjuk önmagában is, fokhagymás tejföllel.
Kalóriatartalom:
kb. 150 kcal/100 gramm