A hagyományos palacsintánál könnyedebb, lényegesen gyümölcsösebb, és ami talán nem mellékes: jócskán kalóriaszegényebb palacsinta-verzió következik műsorunkban:
Almás palacsinta hozzávalók:
2 db nagyobb vagy 4 db kisebb alma
1 db tojás
75 g gluténmentes liszt
1 csipet fahéj
napraforgóolaj vagy kókuszzsír a sütéshez
Almás palacsinta elkészítés:
- Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Nem kell kinyomkodni a levét.
- Beleütjük a tojást és hozzáadjuk a lisztet, valamint a fahéjat, és alaposan elkeverjük.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és evőkanállal kis halmokat rakunk bele . A kanál segítségével lapítsuk el.
- Alacsony, vagy maximum közepen hőfokon süssük, mert a gyümölcs cukortartalma miatt megéghet. Amikor a széle kezd pirulni, a felülete pedig buborékos, fordítsuk meg.
- Folytassuk a sütést addig, amíg a tészta el nem fogy.
Bónusz tipp: kontakt grillen zsiradék nélkül is süthető.
Kalóriatartalom:
Kb. 100 kcal/100 gramm