Almás palacsinta
Desszertek Édességek Meleg vacsorák

Almás palacsinta

A hagyományos palacsintánál könnyedebb, lényegesen gyümölcsösebb, és ami talán nem mellékes: jócskán kalóriaszegényebb palacsinta-verzió következik műsorunkban:

Almás palacsinta hozzávalók:

2 db nagyobb vagy 4 db kisebb alma

1 db tojás

75 g gluténmentes liszt

1 csipet fahéj

napraforgóolaj vagy kókuszzsír a sütéshez

Almás palacsinta elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Nem kell kinyomkodni a levét.
  2. Beleütjük a tojást és hozzáadjuk a lisztet, valamint a fahéjat, és alaposan elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és evőkanállal kis halmokat rakunk bele . A kanál segítségével lapítsuk el.
  4. Alacsony, vagy maximum közepen hőfokon süssük, mert a gyümölcs cukortartalma miatt megéghet. Amikor a széle kezd pirulni, a felülete pedig buborékos, fordítsuk meg.
  5. Folytassuk a sütést addig, amíg a tészta el nem fogy.

Bónusz tipp: kontakt grillen zsiradék nélkül is süthető.

Kalóriatartalom:

Kb. 100 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük