A piskótatekercs méltán az egyik legkedveltebb a magyar háztartásokban: az omlós, édes piskóta tészta tölthető és egy kis ügyességgel göngyölhető is, így megkapjuk a nemcsak finomságáról, hanem szépségéről is híres piskótatekercset.
Most az édes tészta ízével enyhe kontrasztot képező lekváros töltelékkel turbózott piskótatekercs receptjét hoztuk el neked.
Lekváros piskótatekercs hozzávalók:
5 db tojás
100 g gluténmentes liszt
100 g kristálycukor
1 csipet szódabikarbóna
kristálycukor a szóráshoz
a kedvenc lekvárunk
Lekváros piskótatekercs elkészítés:
1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben.
2. Egy konyharuhát – ami nagyobb mint a piskótánk – benedvesítünk és a munkalapra terítjük. Ráterítünk egy sütőpapírt, amit egyenletesen megszórunk kristálycukorral.
3. A forró piskótát ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt amin sült. Az alatta lévő sütőpapírral együtt, szorosan elkezdjük feltekerni. Végül betekerjük a nedves konyharuhába is. Ez megakadályozza, hogy a piskóta kiszáradjon és törős legyen. Feltekerve hagyjuk kihűlni.
4. Mikor kihűlt megkenjük a kedvenc lekvárunkkal. Mi házi baracklekvárt használtunk.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok benne a lekvár, mert akkor kifolyik belőle. Szorosan feltekerjük, szeleteljük.
Kalóriatartalom:
Kb. 220 kcal/100 gramm