Lekváros piskótatekercs
Sütemények

Lekváros piskótatekercs (glutén-és tejmentes) 🍑

A piskótatekercs méltán az egyik legkedveltebb a magyar háztartásokban: az omlós, édes piskóta tészta tölthető és egy kis ügyességgel göngyölhető is, így megkapjuk a nemcsak finomságáról, hanem szépségéről is híres piskótatekercset. 

Most az édes tészta ízével enyhe kontrasztot képező lekváros töltelékkel turbózott piskótatekercs receptjét hoztuk el neked.

Lekváros piskótatekercs hozzávalók:

5 db tojás 

100 g gluténmentes liszt

100 g kristálycukor

1 csipet szódabikarbóna

kristálycukor a szóráshoz

a kedvenc lekvárunk

Lekváros piskótatekercs elkészítés:

1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben.

2. Egy konyharuhát – ami nagyobb mint a piskótánk – benedvesítünk és a munkalapra terítjük. Ráterítünk egy sütőpapírt, amit egyenletesen megszórunk kristálycukorral.

3. A forró piskótát ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt amin sült. Az alatta lévő sütőpapírral együtt, szorosan elkezdjük feltekerni. Végül betekerjük a nedves konyharuhába is. Ez megakadályozza, hogy a piskóta kiszáradjon és törős legyen. Feltekerve hagyjuk kihűlni.

4. Mikor kihűlt megkenjük a kedvenc lekvárunkkal. Mi házi baracklekvárt használtunk. 

Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok benne a lekvár, mert akkor kifolyik belőle. Szorosan feltekerjük, szeleteljük.

Kalóriatartalom:

Kb. 220 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük