Amikor olyan receptet készítünk el, amiben csak a tojássárgára van szükség, mint például a madártej krémnél, mindig felmerül a kérdés: hogyan használjuk fel a megmaradt tojásfehérjét? Készülhet belőle svájci vajkrém, habcsók, macaron, pavlova, vagy ez a retro desszert, a kókuszcsók.
Kókuszcsók hozzávalók:
120 g tojásfehérje (kb 4 tojásfehérje)
180 g porcukor
180 g kókuszreszelék
Kókuszcsók elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, légkeveréses programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a végén hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Összekeverjük, majd két kiskanál, vagy fagyikanál segítségével, egyforma kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire.
3. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, azonnal fogyasztható. Miután kihűlt, étcsokoládéval díszíthetjük, vagy az egész alját csokiba márthatjuk.
Kókuszcsók recept és elkészítés videó
@mardzsareta Válasz @zseraldinaorosz4 részére Kókuszcsók🥥 amit #macaroon néven is ismerhettek (nem összetévesztendő a macaronnal) Elsőre valószínűleg nem is hinnénk, de ez a sütemény teljesen glutén- és tejmentes! Hozzávalók: 4 tojás fehérje 180 g porcukor 180 g kókuszreszelék Sütés: 180°C légkeverés => 15 perc Teljes recept: okosreceptek.hu #kókuszcsók #kokuszcsok #kókuszos #sütemény #gluténmentes #glutenmentes #tejmentes #macaroons #glutenfree #dairyfree #okosreceptek ♬ Coconut – Vin Music