Bazsalikomos pesto
Alapreceptek

Bazsalikomos pesto

Szeretnél új ízeket bevezetni az otthoni főzésbe? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a Bazsalikomos pestoval – egy ízletes és sokoldalú mediterrán pesto fűszerrel, amely könnyen izgalmas, vibráló ízvilágot varázsol bármely ételbe! 

Ez az Olaszországból származó szósz friss bazsalikomból és fokhagymából készül, extra szűz olívaolajjal és fenyőmaggal kombinálva. Megfelelően elkészítve az eredmény egy egyedülálló főzet, amely gazdag édes-fanyar ízjegyekben és kellemes aromákban – mindezek együttesen felejthetetlen ízélményt nyújtanak!

Bazsalikomos pesto hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma

5 ek (100 g) fenyőmag 

50 g parmezán

100 g friss bazsalikom

200 ml extra szűz olívaolaj

Bazsalikomos pesto elkészítés:

1. A fenyőmagot egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, de vigyázzunk, mert hamar megéghet.

2. A fokhagymát megszabadítjuk a héjától, és a többi hozzávalóval együtt késes aprítóba/turmixba tesszük. Szakaszos üzemmódban kezdjük el össze zúzni. A végeredmény jó ha egy kicsit darabos marad.

3. Mozsárban, kézzel összetörve is el lehet készíteni, ebben az esetben a sorrend a következő: fokhagyma, bazsalikom, fenyőmag, sajt, végül az olaj.

Kalóriatartalom:

Kb. 520 kcal/ 100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük