Szeretnél új ízeket bevezetni az otthoni főzésbe? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a Bazsalikomos pestoval – egy ízletes és sokoldalú mediterrán pesto fűszerrel, amely könnyen izgalmas, vibráló ízvilágot varázsol bármely ételbe!
Ez az Olaszországból származó szósz friss bazsalikomból és fokhagymából készül, extra szűz olívaolajjal és fenyőmaggal kombinálva. Megfelelően elkészítve az eredmény egy egyedülálló főzet, amely gazdag édes-fanyar ízjegyekben és kellemes aromákban – mindezek együttesen felejthetetlen ízélményt nyújtanak!
Bazsalikomos pesto hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
5 ek (100 g) fenyőmag
50 g parmezán
100 g friss bazsalikom
200 ml extra szűz olívaolaj
Bazsalikomos pesto elkészítés:
1. A fenyőmagot egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, de vigyázzunk, mert hamar megéghet.
2. A fokhagymát megszabadítjuk a héjától, és a többi hozzávalóval együtt késes aprítóba/turmixba tesszük. Szakaszos üzemmódban kezdjük el össze zúzni. A végeredmény jó ha egy kicsit darabos marad.
3. Mozsárban, kézzel összetörve is el lehet készíteni, ebben az esetben a sorrend a következő: fokhagyma, bazsalikom, fenyőmag, sajt, végül az olaj.
Kalóriatartalom:
Kb. 520 kcal/ 100 gramm