Marmalade – avagy a narancslekvár hozzávalók:
1 kg kezeletlen héjú narancs
1 citrom
1,5 kg kristálycukor
Marmalade – avagy a narancslekvár elkészítése:
1. A narancsokat mossuk meg és alaposan dörzsöljük le a héját, majd zöldséghámozóval a narancssárga részeket vágjuk le. Vigyázzunk, hogy fehér héj rész ne kerüljön bele. A narancshéjat vágjuk vékony csíkokra és tegyük egy lábasba.
2. Adjuk hozzá a narancsok levét és a gyümölcshúst is. Ekkor is vigyázzunk, hogy mag ne kerüljön bele.
3. A cukorral együtt folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük amíg a narancshéj áttetszővé válik és teljesen megfő.
4. A végén adjuk hozzá a citromlevet, majd sterilizált üvegekbe töltve hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk. Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk a narancslekvárt.