Zöldséges rizseshús recept
Egytál ételek

Zöldséges rizseshús

Ez az étel kitűnő maradékmentő. Beletehetjük a megmaradt főtt rizst, helyet kaphat benne a megmaradt párolt zöldség a tegnapi vacsoráról, a húst pedig adhatja az el nem fogyasztott sült csirke, de akár a maradék pörkölt is. A lehetőségek száma végtelen. De, ahogy mi is tettük, elkészíthetjük frissen is, ha kimondottan erre az ételre vágyunk.

Zöldséges rizseshús ozzávalók:

500 g csirkecomb filé

500 g mirelit vegyes zöldség

250 g rizs (szárazon)

1 fej vöröshagyma

1 kk pirospaprika

1 kk kurkuma

1 kk őrölt kömény

só, bors

1 ek étolaj 

víz

Zöldséges rizseshús elkészítés

  1. Először a zöldségeket főzzük puhára sós vízben. A rizst pedig mossuk át folyó víz alatt.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. 
  3. A megtisztítjuk az inaktól és esetleges csont daraboktól, és felkockázzuk. Az üvegesre párolt hagymához adjuk.
  4. Fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk az átmosott rizst.
  5. A zöldségeket leszűrjük, a főzővízzel felöntjük a rizseshúst, és abban főzzük tovább puhára a húst és a rizst.
  6. Amikor minden megpuhult és elfőtt a leve, belekeverjük a zöldségeket is.

Kalóriatartalom:

Kb. 98 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük