Ez az étel kitűnő maradékmentő. Beletehetjük a megmaradt főtt rizst, helyet kaphat benne a megmaradt párolt zöldség a tegnapi vacsoráról, a húst pedig adhatja az el nem fogyasztott sült csirke, de akár a maradék pörkölt is. A lehetőségek száma végtelen. De, ahogy mi is tettük, elkészíthetjük frissen is, ha kimondottan erre az ételre vágyunk.
Zöldséges rizseshús ozzávalók:
500 g csirkecomb filé
500 g mirelit vegyes zöldség
250 g rizs (szárazon)
1 fej vöröshagyma
1 kk pirospaprika
1 kk kurkuma
1 kk őrölt kömény
só, bors
1 ek étolaj
víz
Zöldséges rizseshús elkészítés
- Először a zöldségeket főzzük puhára sós vízben. A rizst pedig mossuk át folyó víz alatt.
- A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk.
- A megtisztítjuk az inaktól és esetleges csont daraboktól, és felkockázzuk. Az üvegesre párolt hagymához adjuk.
- Fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk az átmosott rizst.
- A zöldségeket leszűrjük, a főzővízzel felöntjük a rizseshúst, és abban főzzük tovább puhára a húst és a rizst.
- Amikor minden megpuhult és elfőtt a leve, belekeverjük a zöldségeket is.
Kalóriatartalom:
Kb. 98 kcal/100 gramm