Viktória piskóta (Victoria sponge)
Kapcsolódó receptek
Selymes, házi sajtszósz
Selymes, házi sajtszósz hozzávalók: 1 ek laktózmentes vaj/margarin 1 ek gluténmentes liszt 180 ml laktózmentes tej 180 g laktózmentes cheddár sajt (reszelve) 1 csipet csípős fűszerpaprika só, bors Selymes, házi sajtszósz elkészítése: 1. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, bele szórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és 1 percig pirítjuk. 2. Apránként öntsük hozzá a tejet, […]
Sajtkrémes tócsni
Különleges sajtkrémes tócsni: köretnek vagy akár salátával főételnek, vagy csak úgy magában is isteni! Sajtkrémes tócsni hozzávalók: 250 g burgonya 60 g krémsajt 2 tojás só, bors a sütéshez olaj Sajtkrémes tócsni elkészítés: 1. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 15 percre hideg vízbe áztatjuk. Utána kinyomkodjuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. 2. A krémsajtot […]
Túrós-sajtos töltött gombafejek
A gomba sokak kedvenc eledele, hiszen sokféleképpen elkészíthető, jól ízesíthető, a különböző gombáknak pedig különböző lehet a zamata. Alapvetően alacsony a kalóriatartalma a gombának, miközben mikrotápanyagokban gazdag. A túrós-sajtos töltött gombafejek sokszínűséget visznek az alapvetően gombaleves-gombapörkölt tengelyen gondolkodók gombafogyasztási szokásaiba is. Túrós-sajtos töltött gombafejek hozzávalók: 16 db nagyobb csiperkegomba 200 g laktózmentes túró 100 g […]