Viktória piskóta (Victoria sponge)
Kapcsolódó receptek
Gluténmentes ropogós kenyér
Ennek a gluténmentes, ropogós lapkenyérnek többféle elkészítési módja létezik. A magokat ízlésünk szerint váltogathatjuk, akár valamelyik ki is hagyható. Csak arra figyeljünk, hogy a száraz alapanyagok mennyisége meglegyen! Gluténmentes ropogós kenyér hozzávalók: 155 g kukoricaliszt 45 g napraforgómag 25 g szezámmag 20 g tökmag 3 ek szárított rozmaring 1 ek só 3 ek olíva olaj […]
Glutén- és laktózmentes lasagne
Glutén és laktózmentes lasagne – avagy még Garfield is megnyalná a szája szélét ennek láttán 🙂 A képeken látható lasagne, a lent megadott mennyiségek felével készült. Lasagne hozzávalók: A bolognai raguhoz: 1 db nagyobb vöröshagyma 1 kg darált sertés vagy marhahús 3 szál répa 500 ml paradicsomszósz szükség szerint víz só bors fokhagyma petrezselyem bazsalikom […]
Meggyes potyogtatós piskóta
Ezt a receptet azoknak találták ki, akik nem szeretnének a piskóta sütéssel túl sokat bíbelődni. Ehhez a kevert tésztás meggyes piskótához nem kell a tojásokat szétválasztani, csak egy edényre van hozzá szükség! Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Mi kézenfekvőnek gondoltuk a meggyet, de próbáld ki eperrel, málnával, ribizlivel, barackkal is! Ez a recept nem tartalmaz térfogatnövelőt (sütőpor, […]