Vegán mogyorókrémes „túró” desszert
Kapcsolódó receptek
Bableves füstölt tarjával, tejfölösen
Lélekmelengető, sűrű, tápláló leves, a hideg őszi/téli napokra. Bableves füstölt tarjával, tejfölösen hozzávalók: 500 g füstölt tarja 1 nagyobb fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3 szál répa 3 szál fehérrépa 1 kisebb zellergumó 1 kisebb karalábé 1 marék friss petrezselyem 2 ek napraforgó olaj 1 ek őrölt fűszerpaprika 1/2 tk őrölt kömény 1/2 tk majoranna […]
Lekváros piskótatekercs (glutén-és tejmentes) 🍑
A piskótatekercs méltán az egyik legkedveltebb a magyar háztartásokban: az omlós, édes piskóta tészta tölthető és egy kis ügyességgel göngyölhető is, így megkapjuk a nemcsak finomságáról, hanem szépségéről is híres piskótatekercset. Most az édes tészta ízével enyhe kontrasztot képező lekváros töltelékkel turbózott piskótatekercs receptjét hoztuk el neked. Lekváros piskótatekercs hozzávalók: 5 db tojás 100 g […]
Hamis Raffaello
Ha az emlékezetünk nem csal (mivel nagyon régen ettünk), ez a hamis Raffaello pontosan olyan ízű, mint az eredeti! Pedig nem tartalmaz glutént, tejterméket, vagy tojást. A mézet pedig pl. agavé szirupra cserélve vegán Raffaellot is készíthetünk. Hamis Raffaello hozzávalók: 180 g kókuszreszelék 50 g mandulaliszt 4 ek kókuszolaj 4 ek méz A hempergetéshez: 20 […]