Vegán kölestúró krém palacsintába töltve, eperrel
Kapcsolódó receptek
Panna cotta erdei gyümölcsökkel
A panna cotta egy lenyűgözően krémes, hagyományos olasz desszert, amelynek a lényege és titka a tejszín és a zselatin harmóniája. Panna cotta erdei gyümölcsökkel hozzávalók: 10 g őrölt zselatin 30 g víz 450 ml laktózmentes habtejszín 200 ml laktózmentes zsíros tej 100 g porcukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor Az erdei gyümölcsös réteghez: 200 […]
Spenótos-csirkés lasagne
A lasagne eleve laktató mivoltját érdemes feldobni még egy szuperegészséges kiegészítővel, a spenóttal, miközben a darált húst csirkemellre is kiváltjuk. Zöld-utálók is imádni fogják! Spenótos-csirkés lasagne hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 500 g spenót só, bors 3 gerezd fokagyma 1 ek ételízesítő vagy leveskocka 2 ek olívaolaj 1 csomag gluténmentes lasagne tészta A besamelhez: 100 […]
Habcsók
A habcsók egy méltán híres desszert, azonban az elkészítése nem lóverseny. Mind a hab felverése, és a sütése (szárítása) is időigényes folyamat, de kis odafigyeléssel mindig tökéletes habcsókot tudunk készíteni. Egy alapszabályt érdemes betartani: a tojásfehérje és a cukor aránya mindig 1:2! Tehát mindegy, hogy mennyi tojásfehérjét szeretnénk felhasználni, a cukor mennyisége mindig a duplája […]