Vegán kölestúró krém palacsintába töltve, eperrel
Kapcsolódó receptek
Selymes vanília puding (sárgakrém, azaz a cukrászkrém)
A vaníliás pudingot méltán sorolhatjuk az egyszerű, de nagyszerű kategóriába. A mai rohanó világban már inkább az előre bekevert pudingporokból készítenek a legtöbben pudingot, amivel egyébként semmi baj nincs. Hiszen az elkészítése egyszerű, és sokkal olcsóbb is, ha azt nézzük milyen drága manapság a tojás. Ez az autentikus recept tökéletes felhasználási módja a süteményekből, vajkrémekből […]
Lekváros linzer (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
Az alap linzertészta kapcsán csak ennyit kell megjegyeznünk, hogy: 1-2-3. Ami annyit tesz: 1 rész cukor, 2 rész vaj/margarin, 3 rész liszt. Az, hogy ezeken az arányokat mennyire növeljük vagy csökkentjük, csak rajtunk múlik. Vaj helyett nyugodtan használható margarin, a tojás pedig – sok éves tapasztalat alapján – kihagyható belőle, akkor is gyönyörűen össze fog […]
Madártej ízű krém (tortához és süteményekhez)
Madártej ízű krém (tortához és süteményekhez) hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 1 tk vanília őrlemény (esetleg 1 ek vanília aroma) 50 g laktózmentes vaj/margarin 10 tojás sárgája 100 g kristálycukor 100 g gluténmentes liszt 250 g laktózmentes vaj/margarin Madártej ízű krém (tortához és süteményekhez) elkészítése: 1. 400 ml tejet a vaníliával és 50 g vajjal/margarinnal […]