Vegán kölestúró krém palacsintába töltve, eperrel
Kapcsolódó receptek
Egészben sült csirke velesült zöldségekkel
Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz (végre). Érdemes megünnepelni egy fejedelmi csirkesülttel, méghozzá velesült zöldségekkel. Egészben sült csirke velesült zöldségekkel hozzávalók: 1 egész tanyasi csirke (kb 1,5 kg) 1,5 kg gyökérzöldség (ízlés szerint répa, fehérrépa, cékla stb) 2 db vöröshagyma 1 citrom só, bors A fűszervajhoz: 100 g laktózmentes vaj/margarin 1 marék friss petrezselyem 1 ág friss […]
Epres piskótatekercs
A csodás friss eprek egy újabb remek felhasználási módja! Epres piskótatekercs hozzávalók: 5 tojás 100 g gluténmentes liszt 1 csipet szódabikarbóna 100 g kristálycukor 500 g friss eper 500 ml laktózmentes habtejszín 2 csomag habfixáló 100 g porcukor Epres piskótatekercs elkészítése: 1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben. 2. Egy konyharuhát […]
Csokoládé ganache
A ganache a csokoládé szerelmeseinek öröme! Tökéletes feltét sütemények, cupcake-ek és egyéb sütemények tetejére, de piskóta lapok közé töltve is. Nemcsak finom, de a ganache még kihűlés után is fényes marad, így ideális a bonyolult minták vagy díszítések elkészítéséhez. Ráadásul a házi csokoládé ganache elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: mindössze két összetevőre – csokoládéra és […]