Túrós-sajtos töltött gombafejek
Előételek Meleg vacsorák

Túrós-sajtos töltött gombafejek

A gomba sokak kedvenc eledele, hiszen sokféleképpen elkészíthető, jól ízesíthető, a különböző gombáknak pedig különböző lehet a zamata. Alapvetően alacsony a kalóriatartalma a gombának, miközben mikrotápanyagokban gazdag. 

A túrós-sajtos töltött gombafejek sokszínűséget visznek az alapvetően gombaleves-gombapörkölt tengelyen gondolkodók gombafogyasztási szokásaiba is.

Túrós-sajtos töltött gombafejek hozzávalók:

16 db nagyobb csiperkegomba

200 g laktózmentes túró

100 g laktózmentes reszelt sajt

só, bors

Túrós-sajtos töltött gombafejek elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 160° fokra, alsó-felső programon.
  2. A gombák szárát letörjük, félre tesszük egy másik ételhez (pl. gombaleveshez). Megmossuk őket, a vizet leitatjuk konyhai papírtörlővel.
  3. A túrót egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, majd minden gombafejet megtöltünk vele.
  4. Tepsibe rakjuk őket, és mindegyiket alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Forró sütőbe tolva 20-25 perc alatt elkészül.

Kalóriatartalom:

Kb. 100 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük