A gomba sokak kedvenc eledele, hiszen sokféleképpen elkészíthető, jól ízesíthető, a különböző gombáknak pedig különböző lehet a zamata. Alapvetően alacsony a kalóriatartalma a gombának, miközben mikrotápanyagokban gazdag.
A túrós-sajtos töltött gombafejek sokszínűséget visznek az alapvetően gombaleves-gombapörkölt tengelyen gondolkodók gombafogyasztási szokásaiba is.
Túrós-sajtos töltött gombafejek hozzávalók:
16 db nagyobb csiperkegomba
200 g laktózmentes túró
100 g laktózmentes reszelt sajt
só, bors
Túrós-sajtos töltött gombafejek elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 160° fokra, alsó-felső programon.
- A gombák szárát letörjük, félre tesszük egy másik ételhez (pl. gombaleveshez). Megmossuk őket, a vizet leitatjuk konyhai papírtörlővel.
- A túrót egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, majd minden gombafejet megtöltünk vele.
- Tepsibe rakjuk őket, és mindegyiket alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
- Forró sütőbe tolva 20-25 perc alatt elkészül.
Kalóriatartalom:
Kb. 100 kcal/100 gramm