Tejcsokoládés mascarpones krém
Kapcsolódó receptek
Madártej ízű krém (tortához és süteményekhez)
Madártej ízű krém (tortához és süteményekhez) hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 1 tk vanília őrlemény (esetleg 1 ek vanília aroma) 50 g laktózmentes vaj/margarin 10 tojás sárgája 100 g kristálycukor 100 g gluténmentes liszt 250 g laktózmentes vaj/margarin Madártej ízű krém (tortához és süteményekhez) elkészítése: 1. 400 ml tejet a vaníliával és 50 g vajjal/margarinnal […]
Fűszeres almás puncs (alkoholos ital)
Nálunk a puncs inkább süteményként ismert, az ital változata pedig jobban hasonlít a nálunk is elterjedt bóléhoz. Ahhoz hasonlóan, a puncsot is mély edényekben szolgálják fel, amelyből merőkanállal mindenki maga szedhet a poharába. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható ital, amely az alma-fahéj-szegfűszeg ízek miatt került be a téli kedvenceink közé. Fűszeres, almás puncs (alkoholos ital) […]
Kukoricás burgonyás krémleves
Forró, krémes, édes felhangok, mégis sósan simogató ízek? Ez a kukoricás burgonyás krémleves. Szalonnát, bacont, csirkealaplét kihagyhatjuk és így vegetáriánus ételt kapunk. Az alaplét akkor zöldségalaplével helyettesítsük! Kukoricás-burgonyás krémleves hozzávalók: 1 ek napraforgó olaj 100 g füstölt szalonna 300 g burgonya 400 g kukoricakonzerv 1 l csirkehúsleves vagy zöldség alaplé 500 ml tejszín só, bors […]