Szatmári szilvatorta, 2008-as ország tortája, mentes verzióban
Kapcsolódó receptek
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]
Olaszos gnocchi
Gnocchi imádatunk legújabb részében hazai vizekre evezünk. Ezúttal olaszosan, paradicsom szósszal és bazsalikommal a főszerepben készítettük el. Olaszos gnocchi hozzávalók: 500 g gluténmentes száraz gnocchi 200 g kockázott császárszalonna 400 g paradicsomszósz 1 marék friss bazsalikom 1 tk fokhagymapor só, bors 50 ml laktózmentes tejszín Olaszos gnocchi elkészítése: 1. A gnocchit lobogó sós vízben megfőzzük. […]
Sajtos gofri
Tudtad, hogy a kedvenc reggelid sósan is elkészíthető? Ha unod az édes gofrit készítsd el ezt a sajtos változatot! Sajtos gofri hozzávalók: 125 g laktózmentes vaj vagy margarin 1 tojás 225 g gluténmentes liszt 100 g laktózmentes reszelt sajt nagy csipet só fél csomag (5-6 g) sütőpor 75 g laktózmentes tejföl 100 ml laktózmentes tej […]