Szafidiéta 2. hét répafasírt
Kapcsolódó receptek
Epres joghurtbomba, avagy epres joghurtos házi jégkrém
Itt a várva várt eperszezon! Gyönyörű édes gyümölcsöket szüretelhetünk a kertből, de lássuk be, akadnak köztük olyan darabok is, amik nem lesznek szépségdíjasak. Ezeket célszerű lekvárnak, vagy süteménybe rejtve felhasználni. Vagy, a legújabb receptünk alapján hideg desszertet, vagy akár jégkrémet is készíthetsz belőle! Epres joghurtos házi jégkrém hozzávalók: 250 g friss eper 1 pohár natúr […]
Zöldséges gnocchi
Ha te is imádod a gnocchit, biztosan legszívesebben mindennel azt ennél. Nemcsak krémes szósszal nyakon öntve finom ez a tészta, hanem ropogós, pirított zöldségekkel is mennyei. Gyorsan elkészíhető, és laktató főételt lehet belőle kreálni. Zöldséges gnocchi hozzávalók: 2 ek olívaolaj 100 g bacon/szalámi/kolbász 200 g cukkini 2 db paradicsom 50 ml laktózmentes/növényi alapú tejszín só, […]
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]