Karamellszósz
Édességek Torták és krémek

Karamellszósz

Ez az a fajta recept, ahol nem érdemes újításokkal próbálkozni. Ebben az esetben kifejezetten nem ajánljuk a hozzávalók behelyettesítését, mert nem a kívánt eredményt fogjuk elérni. 

Karamellszósz hozzávalók

250 g kristálycukor vagy kockacukor

4 evőkanál víz

150 ml állati eredetű habtejszín

50 g vaj

csipet só

Karamellszósz elkészítés

1. Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot és a vizet. 

2. Közepes lángon melegítjük amíg a cukor felolvad. Ekkor feljebb vesszük a lángot és karamellizáljuk a cukrot. A közhiedelemmel ellentétben meg lehet keverni, ha nem karamellizálódna egyenletesen. Amikor már világosbarna színe kezd lenni különösen figyeljünk oda, mert hamar elkezd égni. 

3. A tejszínt mikróban, vagy egy másik lábasban érdemes megmelegíteni, és úgy hozzáadni a karamellhez. Így nem lesz túl nagy a hőkülönbség, könnyebben tudjuk kezelni. 

4. Beletesszük a vajat és a sót, majd visszatesszük tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett egyneműsítjük.

5. Kicsit hagyjuk hűlni a lábasban, majd áttöltjük csatos üvegbe vagy befőttes üvegbe. Ahogy hűl úgy lesz egyre sűrűbb, de nem fog megkeményedni.

Süteményekhez, tortákhoz, fagylalthoz, kávékülönlegességekhez ajánljuk.

Házi karamellszósz videón is:

@mardzsareta KAHAMELLLL😍😍 #karamell #karamellszósz #karamellás #házikaramell #házikaramellszósz #okosreceptek #glutenmentes #gluténmentes #laktozmentes #laktózmentes #cukrász #cukrászvagyok #caramel #caramelsauce #homemadecaramelsauce #glutenfree #lactosefree #confectioner #fy #fyp #foryou #foryoupage #neked #nekedbe #nekedbelegyen #tiktokhungary #tiktokmagyarország ♬ eredeti hang – mardzsareta

 

Kalóriatartalom:

Kb. 405 kcal/100 gramm

Karamellszósz recept: sütemények díszítésére, és a bennük lévő krém „felütésére” bátran használhatod
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük